Vuxen katt som är dålig i magen

Fråga:

Huskatt
Kattens ålder: ca 6 mån resp ca 2 år
Antal katter i familjen: 2

Hej Susanne!

Min lilla katt har varit väldigt dålig i magen ett tag. Då fick jag tipset att koka torsk och ris till henne, hon blev dock bara sämre och även den större katten (ca 2 år) blev dålig av det. Då ringde jag djursjukhuset och de sa att ris kan vara livsfarligt för katter, speciellt mindre katter. Hundar är det utmärkt för, men ej katter. Så jag skulle prova kokt potatis istället och det funkade bättre. Nu ska jag bara hitta ett foder hon tål. All burkmat verkar vara för starkt, och även vissa torrfoder. Hon får diarré. Jag fick tips om Royal Canin Sensible 33, tror du det kan vara något att ge båda katterna?

Vänliga hälsningar
Marika

Svar:

Hej !

Ibland kan det vara svårt att få bukt med katters magproblem, man får oftast prova sig fram vad katten fungerar bäst på. Du kan prova Royal Canin Sensible 33, den rekommenderas för känsliga katter, innehåller bland annat

Fruktos-oligosakarider (FOS) som hjälper till att rätta till tarmfloran, så magen kommer i balans igen. Något man också kan prova är Sensible Choice Kattmat, en mild kattmat för känsliga katter med magproblem, tillverkad enbart av kyckling och ris. Ris är inte livsfarligt för katter men om man ger för stora mängder eller ej riktigt färdigkokt kan det ge katten diarré. 

Lycka Till !

Hälsningar
Susanne Hellman Holmström
Royal Canin