Vill bara äta kokt fisk

Fråga:

Huskatt
Kattens ålder: ca 3 månader
Kattens vikt: vet ej
Antal katter i familjen: bara denne
Äter följande mat idag: kokt fisk med havregryn och smör

Hur ska vi kunna vänja vår kisse att äta torrfoder? Vi har provat att ge honom ”Sicence plan” men han äter det bara om vi blandar i några av dessa kulor i hans vanliga mat (kokta fisken). Vi har även provat att ge honom Friskis men han vill inte äta när dom är hårda. Han äter bara om vi blandar i det i fisken. Hur ska vi kunna lära honom att bara äta torrfoder? Ska man ge honom det och vänta tills han till slut äter det? Han är ju van att få kokt fisk…

Tack på förhand!
Med vänliga hälsningar
Sara och Magnus

Svar:

Hej !

Ibland kan även små kattungar få smak på livets goda… För att inte katten ska få brister är det bra att ge en mat som är speciellt anpassad för kattungar ex. Royal Canin Kitten 34. Ha alltid en skål med torrfoder framme samt en skål med uppblött torrfoder där ni blandar i den kokta fisken under 2 veckors tid. Minska fisken efter hand som katten äter torrfodret, detta brukar gå hem.

Att tänka på att ta det successivt och sakta,sakta byta ut kattens vanliga mat. En växande kattunge behöver över 40 olika näringsämnen per dygn för att hålla sig frisk och må bra.

Lycka till !

Med Vänlig Hälsning
Susanne Hellman Holmström
Royal Canin