Torrfoder till kattungar

Fråga:

Bondkatt
Kattens ålder: Nästan 4 månader
Kattens vikt: 1,6 kg
Antal katter i familjen: 1
Äter följande mat idag: Whiskas torrfoder för kattungar

I början fick vår kattunge Iams torrfoder för kattungar, som man rekommenderade på zooaffären. Det gick mycket bra och hon tyckte om det. Men sedan tänkte vi prova något annat, eftersom Iams är ganska dyrt.

Nu får hon Whiskas för kattungar och tycker mycket om det också. I den sista undersökningen i Spinn hoppades jag hitta något om just Whiskas torrfoder, men det stod nästan ingenting. Iams foder fick däremot mycket beröm.

Jag undrar om det går lika bra med Whiskas (näringsmässigt t ex, för hon tycker ju om det minst lika mycket som om Iams). Jag skulle vara mycket tacksam för ditt svar.

Maria

Svar:

Det som är viktigt när man har en kattunge är att ge den en mat som är avsedd för kattungar. Det du kan göra är att jämföra produkterna genom att läsa de olika innehållsdeklarationerna och se vad det är som skiljer dem åt. En kattunge behöver en kost som är baserad på mycket animaliska proteiner och fetter. Det ska inte vara för mycket kolhydrater i maten (ca 25-30 % är lagom) då kattungar har en sämre förmåga att kunna bryta ner stärkelsen.

Är din kattunge fin i magen och ser ut att må bra ska du inte byta mat.

Med Vänlig Hälsning
Susanne Hellman Holmström
Royal Canin