Motverkar något av Royal Canins foder urinsten?

Fråga:

Kattens ras: Perser
Kattens ålder: 15 mån
Kattens vikt: 4 kg
Antal katter i familjen: 2
Äter följande mat idag: Royal canin perser

Hej !

Var nyligen och kastrerade min hankatt. Har brukat köpt Royal Canin Perser, före kastreringen. När jag var hos min veterinär, så fick jag en provpåse på ett annat foder, som inte var Royal Canins. Detta skulle motverka urinsten, sa hon.

Min fråga är: Motverkar något av Royal Canins foder urinsten ?? Har inte tänkt på detta tidigare, utan har köpt Royal Canin, då jag tycker att mina katter håller sig fina i pälsen av detta, samt att de är väldigt förtjusta i smaken.

Tacksam för svar.
Med vänliga hälsningar
Anne-Marie Hagel

Svar:

Hej !

Jag undrar vilken typ av urinsten han menar ?

Ja, Royals kattmat motverkar de 2 olika typerna av urinstenar med olika sorter foder. När det gäller den urinsten som är vanligast hos Perserkatt, kalciumoxalatsten, så motverkar Persian 30 detta. Kalciumoxalaten är vanligast förekommande hos äldre katter samt Perser och Exotics. Denna typ av urinsten trivs i sur urin och då kan maten påverka surhetsgraden på urinen, Persian 30 ger en surhet på 6,4 – 7,0 i Ph. En mat som ska motverka den andra typen av urinsten, struvitsten, ska pH-värdet ligga på 6,0 – 6,5 i pH. Jag tycker att du ska fortsätta att ge Persian 30 då det är den man rekommenderar till din katt.

Hoppas att detta räcker som svar.

Hälsningar
Susanne Hellman Holmström
Royal Canin