Lös i magen

Fråga:

Huskatt
Kattens ålder: snart 1 år
Kattens vikt: 4 kg
Antal katter i familjen: 2
Äter följande mat idag: specific fcw

Min hankatt kan bara äta specific fcw allt  annat som jag provat blir han lös i magen av. Min fråga är vad är det för speciellt med specific och kan jag hitta ett torrfoder som han kan äta utan att han blir lös?? 

Han har fått medicin för sin mage, flagyl, o rådet att äta specific men det vore bra att kunna ge honom torrfoder som han tål då jag även har en till katt och hon kan äta hills o iams utan problem men han går och äter av hennes mat och blir lös! Man kan ju inte hålla ögon på katterna hela tiden o detta börjar bli ett stort problem.

Tacksam för svar

Anna

Svar:

Tack för din fråga. Man ska vara försiktig med foderbyte till en katt som lätt blir lös i magen. En del katter är väldigt känsliga för höga mängder av KOLHYDRATER i maten.

Försök och hitta en mat med så lite kolhydrater i (ibland nämns det som stärkelse) som möjligt, ca 25 % inte mer. Du hittar det bak på förpackningen av kattmatspåsen eller i en broschyr.

Har man problem med diarré hela tiden på katten kan det vara värt att göra ett avföringsprov hos veterinären, det brukar ge ett svar på vad det kan vara som är fel. En katt som har problem med diarré hela tiden förlorar mycket vätska, och det är inte bra.

Lycka till!

Med vänliga hälsningar
Susanne Hellman Holmström
Royal Canin