Kattunge som är lös i magen

Fråga:

Ålder: 8 veckor

Hej!

Har precis köpt en liten hankatt på 8 veckor som är lös i magen. Han går på lådan typ 5-6 ggr per dag och bajsar. Det är mörkbrunt till färgen men rinnigt, ej vattnigt. Vad kan det bero på? Blir orolig då det är min första katt.

Han får torrfoder som är uppblött med vatten samt whiskas för vuxen katt (3 portioner) för att det inte fanns något annat i affären. Tänkte köpa kattungemat imorgon, kan han ha mask? För övrigt är han jättepigg och mycket social. Har haft honom i 2 dagar, men man kan tro att han var född här (tuff liten grabb). Han är avmaskad. När vi fick honom hade han nåt svart i nosen som sedan försvann samt några brunaktiga fläckar i öronen, men tror ej att det är öronskabb/kvalster.

Vore tacksam för snabbt svar.

Svar:

Det är inte bra om kattungen är lös i magen. Prova att ge den en mat speciellt framtagen för små känsliga kattungar. Ex Royal Canin Kitten 34, ge bara den maten och inget annat under några veckor och se om det blir bättre. Många gånger som kattungar har diarré är för att de får kattmat som inte är anpassat för små kattungar.

Lycka till!

Hälsningar
Susanne Hellman Holmström
Royal Canin