Känslig persermage

Fråga:

Perser
Kattens ålder: 5år
Kattens vikt: 7kg
Antal katter i familjen: 3
Äter följande mat idag: Sensible Choice

Tellus är väldigt känslig för matbyten och det är så vitt jag vet bara Sensible Choice som han tål. När han äter för mycket blir han lös i magen direkt.

Problemet är att det finns tre katter i familjen och ibland lämnar de andra 2 kvar mat i sina skålar och då är Tellus där och äter upp det också. Då är det är svårt att kontrollera att han bara äter så mycket som han ska.

Vad är det egentligen för fel med magen eftersom han är så känslig? Går det att göra något åt?

Svar:

Hej !

Perserkatter är lite mer känsliga i sin mage än andra katter. Många gånger är de känsliga för mängden kolhydrater i ett foder, den bör hållas låg på känsliga katter. I Bland kan det vara så att de reagerar negativt på någon typ av protein i maten och ibland kan det vara att katten har något problem med sin mage som behöver kollas av veterinär.

Man får prova sig fram vilken kattmat som kan passa en känslig katt och ge den en begränsad mängd av den maten, vissa katter stressar i sig maten och får då i sig för mycket som leder till lös mage.

Det är svårt många gånger att komma tillrätta med problemet med känsliga magar och man ska inte byta  mat om man hittar ett som katten mår bra av. Om man byter mat till en känslig katt ska det ske succesivt under en två veckorsperiod.

Har Du provat Royal Canin sensible 33? Den maten är speciellt framtagen för känsliga kattmagar.

Om du upplever det som ett problem med din katts känsliga mage, bör du låta veterinären göra en hälsokontroll.

Lycka till !

Med Vänlig Hälsning
Susanne Hellman Holmström
Royal Canin