Blev dålig i magen efter semestern

Fråga:

Huskatt
Ålder: ca 6mån

Sedan drygt en månad sedan har vår katt varit dålig i magen. Det började efter att vi hade varit borta en lång helg med honom med oss. Vi har innan detta, gett honom Wiskas mat på burk och det har inte varit några problem (förutom en gång, då vi hade honom med oss också då över en helg. Då blev han dålig i magen, men det gick över någon dag senare, så vi trodde att det berodde på att han var lite orolig).

Vi har försökt att bara ge honom torrfoder i ett par dagar, men han verkar inte gilla det så mycket och vill bara ha annan mat. Han har mycket gaser i magen, men går bara en gång per dygn på lådan och bajsar, då detta kommer ut som att han är lös i magen, men ”slutknorren” är lite fastare och mörkare varje gång. Är han allergisk mot något, eller något annat? Han dricker ordentligt och verkar inte sjuk utan pigg som vanligt.

Med vänlig hälsning Ran

Svar:

Hej !

Hoppas att din katt är bättre i magen nu, det är svårt att svara vad det kan bero på för det kan vara så mycket. Kanske blev han lite stressad när han var på semester med er, kanske han inte tål sin nuvarande mat, kanske har han fått en magbakterie.

Prova att ge honom Royal Canin Sensible 33, den är för katter som är känslig i sin mage. Innehåller ett lågt innehåll av kolhydrater( vissa katter har svårt att bryta ner för mycket kolhydrater) samt en sockerart; Fruktosoligosakkarider, som hjälper till att stabilisera tarmfloran.

Se till att ha friskt vatten framme.
Lycka till !

Med Vänlig Hälsning
Susanne Hellman Holmström
Royal Canin