Blanda maten med mjölk?

Fråga:

Halvburma
Kattens ålder: 12 veckor
Kattens vikt: ?
Antal katter i familjen: 1
Äter följande mat idag: Burkmat, torrfoder

Jag har en ny kattunge som idag är 12 veckor. Jag har under den veckan som jag har haft honom gett både burkmat som jag har blandat med lite mjölk och torrfoder. Min fråga är: Är det bra att blanda burkmat med mjölk? Jag gör det för att han lättare skall kunna äta. Han är dessutom väldigt hungrig och vill hela tiden ha mat. Finns det någon burkmat som man absolut inte skall ge till kattungar? Jag tycker inte att man kan utläsa från burkarna att de inte avser kattungar. Förrutom Whiskas där det står ”för vuxna katter”.

Tack på förhand!
Maria

Svar:

Hej Maria !

Tack för din fråga.

Om man ska välja det bästa för en växande katt är helt klart en bra kattungemat att rekommendera. Gå till din närmsta djuraffär och fråga vad de rekommenderar och be att få smakprov och en broschyr. Det är OK att blanda maten med mjölk när katten är liten men se upp senare så att den inte får problem med sin mage.

Att din kattunge verkar hungrig, kan bero på olika saker, din kattunge kanske inte får tillräckligt med näring via sin kost idag (felaktig kost), den får för lite mat, den har kanske mask i magen osv. Hoppas att detta kan hjälpa dig på traven.

Med Vänlig Hälsning
Susanne Hellman Holmström
Royal Canin