6 månader gammal katt med diarré

Fråga:

Bondkatt
Kattens ålder: 6 mån
Kattens vikt: Normal
Antal katter i familjen: 3
Äter följande mat idag: Science Hills helfoder

Hej. Detta handlar inte bara om mat. Jag har 3 katter (alla syskon). De äter samma mat alla tre och det är helfoder från Science Hill och de dricker bara vatten. Någon enstaka gång får de nån burkmat (bara för att det är gott). En av katterna är lös i magen (och det är inte i direkt anslutning till när han får burkmat). Vad kan det bero på? Han äter inte annorlunda mot de andra två. De har blivit uppväxta på helfoder och mår i övrigt utmärkt. Något råd till min lilla kattvän med lös mage?

Svar:

Hej !

Det finns många faktorer varför en katt kan vara lös i magen, det första man kan göra själv är att byta mat och se om det går över. Om diarrén går över kan det vara något i maten som din katt reagerar emot. Men det kan också vara så att din kattunge äter för mycket och att det är det som är orsaken. Speciellt unghanar under uppväxt som är väldigt aktiva har en tendens att stoppa i sig för mycket mat och då klarar inte kroppen av att ta emot alla mat, detta kan resultera i lös avföring.

Du får helt enkelt prova dig fram. Funkar inte något av ovanstående bör du ta katten till en veterinär för en hälsoundersökning.

Lycka till !

Hälsningar
Susanne Hellman Holmström
Royal Canin