Han bajsar där han blev instängd

Fråga:

Jag har 2 katter som heter Nisse o Clovis. Nisse är 5 månader gammal. En gång för länge sen skulle jag o min sambo ha fest o då stängde vi in båda våra katter i ett rum på ovanvåningen då det var 2 st som var allergiska mot katter. Sen dess har Nisse då bajsat uppe på ovanvåningen. Inte i rummet där de var för där är det stängt men i hallen. Det har inte hänt bara 1 gång utan fler gånger. Jag har provat att strö vitpeppar utmed väggarna för det är mest där han bajsar, men det hjälper inte. Vad kan det bero på? Är han fortfarande tjurig för att han blev inlåst så att han ska ”hämnas” eller är det för att han känner lukten utav där han var innan? Hur ska jag kunna bota det så att han går i lådan igen? Han kissar i lådan o vi har börjat att ha båda katter ute men ute kissar de bara.

Tacksam för svar till min mail. Tack på förhand.

Mvh//Malin o katterna Nisse o Clovis.

Svar: 

 

Till Malin: (Nisse & Clovis får gärna smygkika, och rafsa matte på handen som straff…)

Hej Malin!

Om jag som ett 5-månaders barn blev instängd i ett rum, hörde en massa ’bompa-bompa’ nerifrån, självklart skulle jag sk–a på mig. Jag skulle känna mig helt otrygg. Barn och katter är samma sak, de reagerar likadant. Vad jag som ett barn eller en katt skulle behöva, vore någon som varmt tänkte på mig, gosade med mig och såg till att jag hade det bra och tryggt..

Självklart skall man ha fester, inget snack om den saken. Men det blir en liten ’clash’ om katter är inblandade. Ni borde nog ha skaffat kattvakt, någon som kunde ha sett till dem denna afton. När nu Nisse & Clovis blev instängda däruppe, så blev de säkert väldigt upprörda, undrade nog varför deras normala tillvaro hade blivit attackerad. Nisse gjorde det enda rätta, han lade en ’doftzon’ mellan rummet och bottenvåningen, där hade han minsann förankrat sin rätt, här skall f-n inte komma en massa bompa-bompa och tränga sig på. (Ifall det händer fler gånger, alltså) Nu är det krig!

Vanliga lådan gäller möjligen om husse / matte kan övertyga mig om att liknande saker inte kommer att uppepas. Och sedan strör f-n-skapet ut vitpeppar utmed väggarna!!! Grrrrrr. Detta tar ju bort all min bajslukt, tänker väl Nisse då. Bäst att bajsa lite mer, så att min identitet finns kvar.

Nisse verkar vara den katt i huset som tar tag i saker & ting, nu gäller det bara för dig, Malin, att lyssna på hans signaler. Om du inte grejar det fullt ut, så hjälper säkert Nisse till. (Clovis samtycker, hörde jag…) Om ni fixar detta tillsammans, i samförstånd, så kommer ni att bli en jättelycklig kattfamilj, hela bunten.

Mvh Bosse W