Vart vänder jag mig för hjälp?

Fråga:

Hej!

Jag har hittat en katt som ligger i ett buskage, den lever men verkar jätteslö, den har nu legat där i 5 dagar. Jag är själv rädd för katter och vill inte ta i den. Vart vänder jag mig för hjälp, finns det något speciellt ställe som tar hand om sådana här fall? Jag bor i Karlskrona.

MVH Lotta

Svar:

Hej Lotta!

Katten måste helt klart få komma in eller få veterinärs hjälp. En katt ligger inte normalt sett bara i ett buskage i flera dagar. Synd att du inte själv kan ta in den så länge eftersom den verkar dålig. Kanske du känner någon som kan hjälpa dig med den saken?

Jag tycker att du bör agera snabbt så att inte tillståndet för katten förvärras. Kolla upp i telefonkatalogen efter katthem, ring polisen, de brukar veta vart man kan vända sig. Jag vet att på Ultuna Djursjukhus här i Uppland tar de emot så kallade ”hittekatter”. Ring ditt närmaste djursjukhus och hör med dem. De kommer säkert inte att hämta katten men kanske du vågar dig på den hjälpen.

Sätt upp lappar i ditt närområde, affärer, trappuppgångar etc. Det kan ju vara så att katten kommit hemifrån och en orolig ägare söker efter den. Under tiden kan du försöka underlätta för den och lägga ut mat samt vatten. För är den dålig så måste den få energi och näring någonstans.

Jag önskar dig lycka till och hoppas att du får hjälp med henne/honom. Låt det inte gå för många dagar bara.

Mvh Maria