Rädd kattunge i husets tvättstuga

Fråga:

Hej

Jag hittade för fyra dagar sedan ett rädd kattunge i husets tvättstuga. Vi provade att släppa ut den för att se om den gick hem men den stod bara och tryckte mot husväggen. På kvällen lånade jag koppel och provade att gå ut med katten i kopplet. Han var jätterädd och så fort det kom en bil blev den förskräckt. Jag har ringt polisen, frågat runt i kvarteren och satt upp lappar om upphittad kattunge men ingen har hört av sig. Djurvän som jag är har katten fått bo hos mig under tiden. Tyvärr är jag allergisk och därför kan jag ej ta hand om Kompis (jag har döpt honom…) länge till. Kompis är van vid människor, går i lådan, är jättekelig och frisk och fin. Kan det har varit en sommarkatt?

Vart kan jag mer vända mig för att få någon som tar hand om honom? Jag har även försökt hitta något ställe som Fia hemmet i Norrköping där man lämnar in upphittade katter och som sedan placeras i nya hem. Men här i Blekinge verkar det inte finnas något liknande. Jag tänker aldrig låta någon avliva honom för härligare katt har jag nog aldrig mött!

Tack på förhand.

Lena

Svar:

Hej Lena!

Tyvärr så är det enda råd jag kan ge dej att kolla på Internet efter föreningar i din närhet, ring Djurens Rätt, de har adresser, du kan fråga hos större veterinärkliniker om de vet någon och naturligtvis söka ett hem hos vänner, bekanta, släkt, etc och annonsera efter ett hem. Se bara till att du tar betalt för kattungen så det blir seriösa personer som får hand om den. Det finns ju kattsidor på nätet, där du kan annonsera, tänk bara på att foto är ett måste nästan för att få svar, du har kanske någon i bekantskapskretsen som har en digitalkamera och kan fotografera kattungen.

Hör av dej och berätta hur det går, om du var närmare oss så skulle vi kunna hjälpa till..

Här är adressen till Kattkommando Syd hemsida och deras telefonnummer. Hör om dom kan hjälpa dig:
Agneta Ödman, tel: 0455-203 57, 0709-85 14 31
Camilla Andersson, tel: 0457-165 19, 0708-90 14 28
Morgan Pettersson, tel: 0455-236 70, 0709-21 70 48
Birgitta Carlsson, tel: 0455-163 28, 0709-26 28 66

Christina, Kattvärnet