Finns det en chans att Skrållan kommer tillbaka?

Fråga:

Hej Maria!

Vår älskade Katt har precis sprungit bort! Det var att vi hade dörren öppen för att kasta soporna i vårt radhus i Oxie just då smet en grann katt in på ovanvåningen. Där låg vår   Gråe fine Skrållan. Hon blev rasande och jagade ut katten ur huset detta hände 3/feb på förmiddagen nu har vi varit ute i snart 24 timmar och kallat på henne utan något svar. Skrållan är kastrerad, öronmärkt, 1,5 år gammal! Senare på kvällen så började det snöa väldigt mycket! Finns det en chans att Skrållan kommer tillbaka? Det är nu 28 timmar sen, kan katten klara av snön och vara utan mat! Jag har försökt att ljuda det språk vi använder till Skrållan, hoppas på svar snabbt om du kan.

Tony Rabe

Svar:

Hejsan!

Oj… jag hoppas att er lille Skrållan kommit tillrätta redan. Jag kan förstå er oro och känner med er 🙁

Visst kan hon komma tillbaka, hon blev säkert både rädd och arg när den andra katten kom in. Tips jag kan ge er är att sätta upp lappar överallt, ring polisen, knacka på hos grannar och ge er ut med jämna mellanrum och ropa på henne. Ju fler som vet om att Skrållan är borta desto fler ögon tittar efter henne.

Katter kan klara sig ute ett tag men det är kallt nu och hon behöver komma in. Eftersom hon inte är van att gå ute kan allt ljud skrämma henne och hon kanske har ”virrat” bort sig. Försök leta lite längre bort och gärna på kvällen då det är lugnare och inte så mycket trafik och andra konstiga ljud. Men som sagt efterlys henne överallt, säkert är det någon som sett henne.

Håller tummarna att hon ska komma tillbaka till er.

Mvh Maria